Apple Watch'un Değeri 470 Bin TL, Ancak Apple

← Geri
Apple Watch'un Değeri 470 Bin TL, Ancak Apple
Apple, birinci nesil Apple Watch'u artık "külüstür" olarak sınıflandırdı ve bu eski akıllı saatler artık donanım desteği almayacaklar. Bu karar, özellikle 17 bin dolar gibi yüksek bir fiyat ödeyerek altın kaplama Apple Watch satın alan zenginleri üzecek gibi görünüyor!

Apple'ın Birinci Nesil Apple Watch Kararı: Artık "Külüstür"! Donanım Desteği Yok. Ultra Zenginlerin Pahalı Tercihi Artık Geçerli Değil!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2016'da piyasaya sürdüğü birinci nesil Apple Watch için önemli bir karar aldı. Şirket, bu akıllı saati artık "külüstür ürün" olarak sınıflandırdı ve donanım desteği sunmayacağını duyurdu. Birinci nesil Apple Watch sahipleri artık ya yeni bir cihaz almalı ya da mevcutlarına özel bir bakım göstermeli, çünkü Apple'dan destek almak mümkün olmayacak.

Bu karar özellikle ultra zenginleri etkileyebilir(!) çünkü birinci nesil Apple Watch modelleri arasında 18 ayar saf altın versiyonları da bulunuyordu ve bu lüks saatler 10 ila 17 bin dolar arasında fiyatlandırılmıştı. Daha önce Beyonce gibi ünlülerin bileğinde görülen bu pahalı tercih artık geçerli değil. Birinci nesil Apple Watch, zaten 2018'de yayınlanan watchOS 4.3.2 sürümünden sonra yazılım desteği almıyordu.

Evet, yanlış duymadınız Teknokask Elektronik Cihaz Güvence Hizmet Paketi ile Apple Watch Series 9 veya Watch serisi aldığınızda; düşme, kırılma, çarpma gibi ekran sorunlarınızın yanında sıvı teması, yüksek voltaj, kavrulma gibi farklı sıkıntılı durumlarda koruyabilirsiniz. Teknokask bu kapsayıcı yönüyle Türkiye’de bir ilktir. Unutmayın! 

Apple Watch Series 9 veya Watch serisi aldığınızda Cepkask’ı mutlaka isteyin!

Apple'ın "Lüks" Kategorisi Kısa Sürede Son Buldu: Birinci Nesil Apple Watch'un Kaderi!

"Apple Watch Edition" olarak adlandırılan 18 ayar altın kaplama saati, Apple'ın lüks ürün sektörüne adım attığı bir proje olarak hayata geçmişti. Bu hamle, Apple'ın tasarım dehası Jony Ive'ın liderliğindeki bir projeydi. Ancak Apple'ın lüks ürünleri beklenen ilgiyi görmedi ve şirket, birinci nesil altın Apple Watch'tan sonra benzer bir ürünü piyasaya sürmedi. Şirket şimdi, titanyum kasaya sahip akıllı saatler üretiyor.

Bu başarısızlık, Apple'ın ne kadar maliyetli olduğunu henüz tam olarak açıklamadığı bir sonuç doğurdu. Şirket, kaç adet Apple Watch Edition sattığına dair hiçbir zaman bir açıklama yapmadı. Ancak bir gerçek var ki, birçok tüketici o yıllarda akıllı saatlerin yeni yeni popüler hale geldiği bir dönemde saf altın Apple Watch'a bu kadar yüksek bir ücret ödemeyi tercih etmedi. Sonuçta, aynı miktarda parayla dünyanın en lüks ve klasik kol saatlerinden birini satın alabilirlerdi, ve bu saatler yıllar boyunca çalışmaya devam edecekti...

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!