BTK, son sözü söyledi: Türkiye'den Twitter'a reklam verilmesini yasakladı!

← Geri
BTK, son sözü söyledi: Türkiye'den Twitter'a reklam verilmesini yasakladı!
BTK, Twitter ile ilgili önemli bir karara vardı. Resmi Gazete' de yayımlanan karara göre ülkemizdeki vergi mükellefleri, artık Twitter' da reklam veremeyecekler. Peki neden BTK böyle bir karara vardı?

2020 yılında sosyal medya düzenlemesi yasalaşmıştı. Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirlemeleri gerektiği kuralı getirilmişti. 

BTK'nın Twitter için aldığı yaptırım kararı, dijital dünyada gündemi değiştirecek! Türkiye'nin sosyal medya düzenlemesi kapsamında yabancı sosyal ağ sağlayıcılarına getirilen temsilci belirleme zorunluluğuna uyum sağlamayan Twitter' a ciddi yaptırım uyguladı.Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Twitter'ın temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmemesi nedeniyle platforma reklam verilmesine yasak getirildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, alınan kararın tüm vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişileri etkilediği duyuruldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararı aşağıda bulabilirsiniz.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen eski unvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter) adlı sosyal ağ sağlayıcıya, Türkiye'de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesinin yasaklanmasına 04/05/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4’üncü maddesinin ikinci fıkrası ve geçici 6’ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!