Düşüncelerin Sesi: AirPods'lar Beyin Dalgalarıyla Senkronize Oluyor!

← Geri
Düşüncelerin Sesi: AirPods'lar Beyin Dalgalarıyla Senkronize Oluyor!
Apple, AirPods serisinin gelecekte beyin dalgalarını okuma yeteneği üzerine çalıştığını açıkladı. İşte detaylar...

Apple'ın son patent başvurusu, gelecekteki AirPods kulaklıkların ekstra sağlık izleme yeteneklerini ortaya koyuyor. Elektrotlar aracılığıyla beyin dalgalarını okuyabilen bu kulaklıklar, kullanıcıların zihinsel durumunu izlemek ve optimize etmek için kullanılabilir.

Gelecekteki AirPods modelleri, beyin dalgaları gibi biyosinyalleri analiz edebilecek yeteneklere sahip olacak

 

Bir AirPods’un üzerine yerleştirilmiş elektrotlar. (Prototip)

Apple, sağlık alanında ilerlemek için bir patentte, "giyilebilir elektronik cihaz tarafından ölçülen biyosinyaller, bunlarla sınırlı olmamak üzere, bir elektroensefalografiyi (EEG) içerebilir. Bazı düzenlemelerde, elektromiyografi (EMG), elektrookülografi (EOG), elektrokardiyogram (EKG) gibi diğer biyosinyaller ölçülebilir." ifadelerini kullanıyor.

Kablolu ve kablosuz kulaklık tasarımlarını geliştiren Apple, elektrotların kulak şekline göre özelleştirilebileceği bir patent aldı. Apple'ın yeni patentine göre, aktif ve referans elektrotların kullanıcının kulak şekli özelliklerine göre ayrı ayrı yapılandırılması gerekebileceği belirtiliyor.

Kulaklıkların ucuna yerleştirilebilen biyosinyal ölçüm cihazları, Apple'ın kullanıcının elektroensefalografi ve diğer ölçüm oturumlarını başlatmak veya bitirmek için yan tarafa dokunabileceği şekilde tasarlanabilir. Ancak şu anda tüm bu fikirler sadece kavram aşamasında olup, Apple'ın kullanıcıların beyin dalgalarını ve diğer biyosinyallerini ölçme konusunda daha fazla çalışması gerekecektir.

Apple, ünlü Mayo Clinic ve sağlık araştırmacılarıyla iş birliği yaparak Watch serisiyle EKG ölçüm analizini FDA onayıyla gerçekleştirmeyi başardı. Ancak, beyin dalgaları gibi biyosinyalleri okuyabilmek için bu özelliğin yasal düzenlemelerden geçmesi gerekeceği için, gelecekteki bir AirPods sürümünde bu özelliği görmek biraz zaman alabilir.

Airpods aldığınızda Cepkask’ı mutlaka isteyin!

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!