Euclid: Avrupa'nın Yeni Uzay Teleskobu İlk Görüntülerini Paylaştı

← Geri
Euclid: Avrupa'nın Yeni Uzay Teleskobu İlk Görüntülerini Paylaştı
Euclid Uzay Teleskobu'nun fırlatılışından sonra evreni gözlemleyen ilk fotoğraflar geldi.

Euclid Uzay Teleskobu: Uzayın Derinliklerindeki Sırlar Aydınlanıyor!

Avrupa Uzay Ajansı'nın büyük heyecanla fırlattığı Euclid (Öklid) uzay teleskobu, 1 Temmuz 2023 tarihinde uzaya gönderildi ve geçen ay içinde Dünya'ya ilk görsellerini ulaştırdı. Bu tarihi an, sayısız galaksi ve yıldızın bir arada eşsiz bir poz verdiği muhteşem bir fotoğraf ile kutlandı.

Euclid Uzay Teleskonbundan genel ilk görüntüler:

Euclid'in iki önemli kamera birimi olan VIS ve NISP, büyük bir başarıyla çalışıyor ve görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor. Uzay aracının sorunsuz çalışması, bilim insanlarını oldukça memnun ediyor ve heyecanlandırıyor. Ancak, bu büyüleyici görüntüler henüz sadece ufak bir başlangıç olarak değerlendiriliyor.

Euclid Uzay Teleskobu, Hubble Uzay Teleskobu'nun aynasının yarısı büyüklüğünde olan ve sadece 1,2 metre genişliğindeki bir aynaya sahip olmasına rağmen, diğer teleskoplardan "daha kötü" olacağı anlamına gelmiyor. Tam tersine, Euclid'in küçük aynası, bilim dünyasına yeni bir bakış açısı getirerek büyük keşiflere imkan tanıyor.

Euclid, diğer ünlü uzay teleskopları Hubble ve James Webb gibi galaksilere ve yıldızlara yakından bakmak yerine, gözlemlenebilir evrene uzaktan bir bakış atmakla yükümlüdür. Özellikle, uzay aracı, bilim dünyasının en büyük gizemlerinden biri olan karanlık maddenin somut izlerini arayacak.

Euclid, 1,5 milyon kilometrelik bir yolculuktan sonra nihayet asıl gözlem noktasına ulaşacak ve 6 yıllık görev süresi boyunca gözlemlenebilir evrenin %36'sını görüntülemeye çalışacak. Bu heyecan verici uzay aracı, evrenin gizemli yüzünü aydınlatma amacıyla büyük bir keşif yolculuğuna çıktı. 

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!