Görüntüler ve Seslerle Sohbet Etme Zamanı: ChatGPT'nin Yeni Güncellemesi

← Geri
Görüntüler ve Seslerle Sohbet Etme Zamanı: ChatGPT'nin Yeni Güncellemesi
Dünya, ChatGPT ile Sohbet Etme Yollarını Değiştiriyor! OpenAI, ChatGPT'ye görsel içerikler yüklemeyi ve sesli sorular sormayı mümkün kılıyor. Detaylar için hemen okuyun!

OpenAI'nin ChatGPT için duyurduğu bu yeni yetenekler oldukça heyecan verici görünüyor. Artık ChatGPT, sadece metin tabanlı bir sohbet botu olmanın ötesine geçerek görme, duyma ve konuşma yeteneklerine sahip olacak. Bu, kullanıcılara daha etkileşimli bir deneyim sunma potansiyeli taşıyor.

Örneğin, ChatGPT artık fotoğraf gönderme yeteneğine sahip olacak, bu da metinle ifade edilemeyen bazı konuları veya soruları daha iyi anlamak için görsel verilerin kullanılmasına olanak tanıyabilir. Ayrıca sesli yanıtlar alabileceğiniz sesli soruları da kabul edebilir, bu da kullanıcılar için daha hızlı ve doğal bir iletişim biçimi sağlayabilir.

Yeni ChatGPT Yetenekleri İlk Olarak Ücretli Kullanıcılara Sunulacak, Ardından Genel Kullanıma Açılacak

ChatGPT: Sesli Sorulara Metin Cevaplar ve İnsan Benzeri Seslerle Geri Dönüş Sağlıyor

ChatGPT, artık ses kaydederek soru sorduğunuzda bu sesi metne dönüştürerek size bir cevap oluşturabilecek. Daha sonra bu cevabı size geri iletmek için metni sesli bir şekilde sunacak. Bu özellik, ChatGPT'nin Siri, Alexa ve Google Asistan gibi sesli asistanlar gibi kullanıcılara daha kişisel ve interaktif bir deneyim sunmasını sağlayacak. OpenAI'ın teknolojilerini göz önünde bulundurarak, daha iyi ve daha doğal cevapların geleceğini söylemek mümkün.

ChatGPT ile Görsel Sorular Sorun ve Çizimlerle Daha İyi Anlatın

ChatGPT'nin Google Lens'i andıran bir diğer özelliği, görselleri yükleyerek sorular sorma yeteneği sunuyor. Artık istediğiniz bir görseli ChatGPT'ye yükleyebilir ve bu görsel hakkında sorular sorabilirsiniz. OpenAI'nın paylaştığı videoda bu özelliğin nasıl çalıştığını görmek mümkün. Ayrıca uygulamanın çizim aracıyla fotoğrafların üzerine çizimler yapma olanağı da sunulacak. Bu şekilde sorularınızı ChatGPT'ye daha net bir şekilde iletebilirsiniz.

Ancak görsel arama, bazı riskleri beraberinde getirebilir. Özellikle insanların fotoğraflarının yüklenmesi gibi. OpenAI, ChatGPT'nin insanlar hakkında analiz ve yorum yapmasını kısıtladığını belirtiyor, yani sohbet botu bir insanın fotoğrafı yüklendiğinde sorun yaratabilecek yorumlar yapmayacak.

OpenAI, yeni özelliklerin iki hafta içinde ücretli kullanıcılara sunulacağını söylüyor ve tüm kullanıcılar için bu tarihten kısa bir süre sonra erişilebilir olacağını belirtiyor. Bu gelişme, ChatGPT'nin kullanıcıların görsel verilerle daha etkileşimli bir şekilde çalışabilmesini sağlayarak daha zengin ve çeşitli bir deneyim sunuyor.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!