Mavi Tik'te Neler Oluyor? X (Twitter) 'in Yeni Adımları!

← Geri
Mavi Tik'te Neler Oluyor? X (Twitter) 'in Yeni Adımları!
Avrupa Birliği, Tesla ve X (Twitter) CEO'su Elon Musk'a kötü bir haber daha verdi. Komisyon, dünyaca ünlü sosyal medya platformunun mavi tik uygulamasının yanıltıcı olduğunu ve güvenilir olmadığını belirtti. İşte detaylar…

Avrupa Birliği (AB), sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) mavi tik doğrulama sisteminin, AB’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamındaki kuralları ihlal ettiğini resmen duyurdu.

AB Araştırması: Mavi Tik Sistemi Sosyal Medya Kullanıcılarını Yanıltıyor

Avrupa Birliği'nin uzun süreli araştırması sonucunda, sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) 'mavi tik' sisteminin kullanıcılar için yanıltıcı olduğu ortaya çıktı. AB, mavi tik alan herkesin 'güvenilir, toplum tarafından bilinen ve gerçekte o kişi olduğu' yönünde yanlış bir algı yarattığını belirtti.

AB, X Platformunu DSA İhlaliyle Suçladı: İlk Resmi Vaka!

Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında bir şirketi resmi olarak ihlalde bulunmakla suçladığı ilk vaka, X Platformu (eski adıyla Twitter) oldu. Daha önce Facebook ve Instagram benzer suçlamalarla karşılaşmış, ancak AB bu platformlara olumsuz bir görüş belirtmemişti.

AB Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, yaptığı açıklamada, X şirketinin DSA’nın şeffaflık kurallarına uymadığını ve kullanıcılar için yanıltıcı bir ekonomik model uyguladığını ifade etti.

Peki, bu aşamada ne olacak? Elon Musk ve X, Avrupa Birliği’nin bu uyarılarını dikkate almaz ve değişiklik yapmazsa, küresel çaptaki yıllık gelirlerinin yüzde 6’sını ceza olarak ödemek zorunda kalabilirler.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!