Netflix Abone Sayısı, Şifre Paylaşımının Sona Ermesiyle 'Uçuşa Geçti'!

← Geri
Netflix Abone Sayısı, Şifre Paylaşımının Sona Ermesiyle 'Uçuşa Geçti'!
Netflix, dünyanın en büyük dijital yayın platformları arasında yer alıyor ve şifre paylaşımını engellemeye başlamasıyla büyük bir başarıya imza attı. Mart ayından bu yana, 6 milyona yakın yeni abone kazanarak büyümesini sürdürdüğünü duyurdu. Şirketin 100'den fazla yeni ülkede şifre paylaşımını engellemesi arasında Türkiye'nin de yer alması dikkat çekiyor.

Netflix, şifre paylaşımını engelleme adımıyla büyük bir dönüşüme imza attı ve bu kararın meyvelerini toplamaya başladı. Mart ayından bu yana yaklaşık 6 milyon yeni abone kazandığını duyuran dijital yayın devi, ABD ve diğer ülkelerdeki şifre paylaşımını yasaklamıştı. Bugünden itibaren Türkiye dahil 100'den fazla ülkede de şifre paylaşımı uygulamasına son veriliyor. Netflix, kullanıcı bilgilerinin sınırlı sayıda kişiyle paylaşımına izin verdiği eski politikasını değiştirerek, hesap paylaşımını sonlandırıyor ve kullanıcılarını e-posta ile bilgilendiriyor.

Bu uygulamanın sona ermesiyle, şifreler sadece aynı ev içindeki farklı cihazlarla paylaşılabilecek.

Şu anda Netflix' in kaç abonesi var?

Netflix'in abone sayısı hakkında merak uyandıran son veriler, Mart ayından itibaren büyük bir yükseliş yaşadığını gösteriyor. Şirketin açıkladığı rakamlara göre, dünya genelinde 5,9 milyon yeni kullanıcının katılımıyla toplam abone sayısı 238 milyona ulaştı. Bu artış, Netflix'in tahminlerinin de ötesinde gerçekleşti. Geçen yılın başında yaşadığı küresel ekonomik yavaşlama sonrasında bir milyon abone kaybına uğrayan platform, 2022'nin ilk yarısından itibaren abone sayısını tekrar artırmaya başladı.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!