Oyuncuların Gözdesi: Windows 7 İşletim Sistemi Neden Hala Popüler?

← Geri
Oyuncuların Gözdesi: Windows 7 İşletim Sistemi Neden Hala Popüler?
Steam, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği donanım ve yazılım anketlerinin sonuçlarını paylaştı. Ağustos ayını kapsayan anketlerde, kullanıcıların hangi donanımları ve işletim sistemi sürümlerini kullandığı dahil birçok veriye ulaşıldı. An itibariyle Steam'de en popüler Windows sürümleri belli oldu. Detaylar burada!

Ekim 2023'ün en çok kullanılan işletim sistemlerine dair veriler, Steam tarafından paylaşıldı. Bu verilere göre, Windows 11, çıkışının ardından yaşadığı sorunların üzerinden gelmesine rağmen hala oyun dünyasında istenilen seviyeye ulaşamıyor gibi görünüyor. Geçen ay, Windows 11'in kullanım oranları yüzde 6,9'luk bir düşüşle yüzde 30.53 seviyelerine kadar geriledi. Bu, oyuncuların Windows 11'i tercih etme konusundaki isteksizliğiyle dikkat çekiyor.

Öte yandan, pastadaki en büyük dilimi Windows 10 elde etti. Geçtiğimiz ay, Windows 10 kullanımı yüzde 7.61'lik bir artış kaydederek yüzde 65.58'lik pazar payına ulaştı. Bu, Windows 10'un hala oyunseverler arasında popüler olduğunu ve tercih edildiğini gösteriyor.

Bir dönem oyun dünyasında büyük etki yaratan ancak güncelleme desteğini kaybeden Windows 7 ise geçen ay yüzde 0,16'luk bir düşüş yaşadı ve pastadan yüzde 1.07'lik bir pay aldı. Bu, Windows 7 kullanıcılarının sayısının azalmasına rağmen hala küçük bir topluluğunun bu işletim sistemini kullandığını gösteriyor.

İşlemci:
1 gigahertz (GHz) ya da daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM: 4 gigabayt (GB)
Depolama: 64 GB ya da daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları:  Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

 

Sonuç olarak, Windows 10'un hala oyunseverler arasında en çok tercih edilen işletim sistemi olduğu ve Windows 11'in hala oyuncular arasında benimsenmekte zorlandığı görülüyor. Windows 7 ise hala küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!