Snapdragon 8 Gen 4 Özellikleriyle Hız ve Güç Bir Arada!

← Geri
Snapdragon 8 Gen 4 Özellikleriyle Hız ve Güç Bir Arada!
Android dünyası, yeni amiral gemisi işlemciler ve telefonlar için nefesini tuttu. Ekim ayında tanıtılması beklenen ve Qualcomm'un uzun süredir üzerinde çalıştığı Snapdragon 8 Gen 4, gücünü birçok cihaza aktaracak. Bugün ortaya çıkan özellikler ise heyecan verici. İşte Snapdragon 8 Gen 4'ün merakla beklenen detayları…

Snapdragon 8 Gen 4 Özellikleri Sızdırıldı: Qualcomm’un Yeni Yonga Seti Ortaya Çıktı!

Qualcomm’un merakla beklenen Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisi, resmi tanıtımına iki ay kala sızdırıldı. SM8750 ve SM8750P model numaralarıyla Qualcomm veritabanında görüntülenen yonga seti, 26 Mart tarihinde listelenmiş. Sızdırılan verilere göre, Snapdragon 8 Gen 4’ün neredeyse tüm özellikleri ortaya çıktı. Bu güçlü yonga seti, Android amiral gemisi telefonlarda yeni bir performans devrimi yaratacak.

SM8750 modelinin standart, SM8750P modelinin ise overclocked versiyonu olması beklenen Snapdragon 8 Gen 4, 3nm üretim teknolojisi ile geliştiriliyor. Üst segmentte yer alacağı tahmin edilen bu yeni işlemci, performans canavarı olarak tanımlanıyor. Snapdragon 8 Gen 4, gücü ve verimliliği bir araya getirerek Android amiral gemisi telefonlarda devrim yaratacak.

Snapdragon 8 Gen 4, performans ve enerji verimliliğinde büyük yeniliklerle geliyor. Qualcomm’un en yeni Oryon CPU'su, Adreno 8 serisi GPU'su ve diğer ileri teknolojilerle donatılacağı doğrulanan işlemci, çift kanallı yüksek hız LPDDR5X SDRAM desteği sunuyor. Ayrıca, 3G/4G/5G bağlantı desteği ile de üst düzey bir bağlantı deneyimi vadediyor. 

Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon 8 Gen 4, gelişmiş yapay zeka ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Düşük Güç Yapay Zeka Sistemi (LPAI) sayesinde batarya ömrünü etkilemeden sürekli AI işlenmesi sağlanacak. SM8750 modelinin, Çin'de Ekim-Aralık arasında tanıtılacak amiral gemisi cihazlara ve Ocak ayında tanıtılacak Galaxy S25 serisine güç vereceği iddia ediliyor. Diğer yandan, SM8750P modelinin 2025 yılının ortalarında tanıtılacak Android telefon ve tabletlerde kullanılacağı öngörülüyor. Snapdragon 8 Gen 4, performans ve verimlilikte yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!