Netflix Ücretlerindeki Sıradışı Değişim: Analistlerden Gelen Zam Tahminleri

← Geri
Netflix Ücretlerindeki Sıradışı Değişim: Analistlerden Gelen Zam Tahminleri
2021 yılında Netflix, ücretli hesap paylaşım seçeneklerini kullanıcılara sunarken, aynı dönemde planladığı fiyat artışlarını kısmen geri çekti. Şirketin ortak CEO'su Greg Peters, "ücretli paylaşımın" bir tür fiyat artışı olduğunu belirtti ve bu nedenle fiyat artışlarından vazgeçtiklerini açıkladı. Ancak, şimdi yeni bir Netflix zammı gündemde. Şirketin bu kararı almasının arkasındaki sebepler ve kullanıcılara etkileri üzerine merak edilen detaylar neler?

2024'te Bir Kez Daha Netflix Zammı Kapıda!

Ancak, bu sefer hesap paylaşım seçenekleri devredeyken, şirketin bir sonraki adımının yine zam olacağı tahmin ediliyor. Netflix'in en son çeyreklik kazanç sunumunda, CEO Greg Peters, "Artık bunun üstesinden geldiğimize göre, fiyat artışlarına yönelik standart yaklaşımımıza devam edebiliriz" açıklamasını yaptı. UBS Securities analistleri liderliğindeki John Hodulik'in araştırma notuna göre, bu yıl içinde en az bir Netflix zammı bekleniyor.

UBS analistlerinin açıkladığı 'Yeni Oyun Planı' şu başlıkları içeriyor:

  1. Fiyat artışları,
  2. Platform konsolidasyonu,
  3. Kütüphane kürasyonu ve varlık değer düşüşleri,
  4. İçerik harcamalarında kesintiler (2023'teki grev etkisinin düzeltilmesi),
  5. İçerik lisanslamasına yeniden odaklanma.

Netflix'in en son fiyat artışı Ocak 2024'te gerçekleşti, bir önceki zam ise Ekim 2023'te Hollywood yazarlarının grevinin sona ermesinin ardından geldi. Şirketin bu yeni stratejisi ve analistlerin öngörüleri, Netflix kullanıcılarını bekleyen değişikliklerin kapısını aralıyor.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!