Yapay Zeka Kıyameti mi? Elon Musk'tan Çarpıcı İfade!

← Geri
Yapay Zeka Kıyameti mi? Elon Musk'tan Çarpıcı İfade!
Günümüzde teknoloji dünyasında yapay zekanın potansiyel riskleri hakkında ciddi endişeler bulunuyor. Elon Musk gibi önde gelen figürler, yapay zekanın getirdiği faydaların, beraberinde getirebileceği risklerden daha büyük olduğunu savunuyor. Ancak, birçok uzman ise bu konuda çeşitli görüşler ileri sürüyor. İşte merak edilenler...

Yapay Zeka Tehlikesi: Elon Musk'un Değerlendirmesiyle İnsanlığın Yüzde 20 Riski!

Elon Musk'un son konferans konuşması, yapay zeka alanında ciddi bir tartışma başlattı. Musk, gelişmiş yapay zekanın insanlık için varoluşsal bir tehdit oluşturma olasılığının yüzde 20'ler civarında olduğunu tahmin etti. Ancak, yapay zeka uzmanı Roman Yampolskiy, bu riskin aslında çok daha yüksek olduğunu iddia etti ve neredeyse yüzde 100 olarak değerlendiriyor.

Yampolskiy'e göre, bu yüksek risk, süper zeki makinelerin insan kontrolünden çıkmasıyla ilgili. Bu durumda, yapay zeka insanlığa öngörülemeyen ve önlenemeyen şekillerde zarar verebilir. Bu endişeleri paylaşan başka uzmanlar da var.

Geoff Hinton gibi sinir ağlarının öncülerinden biri, insanlar tarafından yetiştirilen süper zeki bir yapay zekanın, insanlığı manipüle etmeyi öğrenebileceğini söylüyor. Ayrıca, yapay zeka modellerinin bir kez öğrendikleri aldatmayı geri döndürmenin zor olduğu da belirtiliyor.

Elon Musk, yapay zekanın beraberinde getirdiği tehlikeleri kabul ediyor ancak yapay zekanın faydaları nedeniyle hala geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak Yampolskiy, kontrolsüz bir süper zekanın kaynağından bağımsız olarak ciddi riskler taşıdığını savunuyor.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!